keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Elossa vielä! Esittelyssä opinnäytetyö

Huhhuijaa kuinka kauan onkaan edellisestä kirjoituksesta! Koko blogi ehti välissä jo unohtua, mutta jospa nyt osaisimme taas aktivoitua. Tässä välissä onkin ehtinyt käymään jos jonkinmoista hassua, joista hassuinta lienee se että Juulianna valmistui keväällä ompelijaksi! Tällä kertaa ajattelinkin kirjoittaa opinnäytetyöstäni ja lisätä myös kuvia tekovaiheista ja tottakai valmiista tuloksesta. 

Päätin ommella hieman epätyypillisen kotelomekon. Mekon väriksi valikoitui valkoinen. Malli on kellohelmainen selkä-, rinta- ja vartalomuotolaskoksin sekä venemäisellä pääntiellä. Mekon yläosa on joustavaa materiaalia, kun taas helma on joustamatonta. Vasemmalla kyljellä on vetoketju.
''Eikä siinä vielä kaikki!''
Vaate ei suinkaan jäänyt noin paljaaksi ja yksinkertaiseksi. Koko mekon tärppi on helma, nimittäin siihen käsin piirretyt ruusut. 
Tässä välivaihekuvaa ruususista, joita laskujeni mukaan tuli koko helmaan 20 kappaletta. Lehtiä taas tuli 87, ja koko urakkaan kului noin seitsemän tekstiilitussia. Lopputulos kuitenkin miellytti ja ruusut näyttivät hyviltä helman aaltoilusta huolimatta, jopa liikkeessäkin.
Lopuksi pari kuvaa valmiista tuotteesta mallin päällä. Kuvien laadussa ei ole hurraamista, mutta niistä näkee kaiken tarvittavan.
Tässä vielä takaa. Vaikka mallini olikin pienempi kuin torsonukke, jonka päälle vaatteen rakensin, istui se silti hyvin - tästä kiittäminen yläosan joustavaa kangasta. Arvosanaksi sain K3 eli amiskassa se paras, vaikka mekossa olikin joitain seikkoja joissa olisi voinut parantaa. Kaiken kaikkiaan olin ja olen kuitenkin lopputyöhöni tyytyväinen.


Yritämmä palailla pian asiaan uusien käsityöaiheiden kera, niitä on jonnin verran ehtinyt kertyäkin!
- Juulianna, viimeinkin valmis ompelija

3 kommenttia:

 1. Oh my gosh, those roses are amazing!!! I absolutely love the dress!

  PS. Thank you so much for following my blog! <3

  unknownprettylies.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Lovely work!!!
  would you like to follow each other? let me know...I always follow back.
  Besos, desde España, Marcela♥

  VastaaPoista
 3. Thank you so much for your visit!!! I follow you!!!:)))

  VastaaPoista